ELS GEGANTS DE LA LLACUNA VISITEN EL SANT PARE BENET XVI

Aquesta ha estat, possiblement, una de les actuacions més importants en la història dels Gegants Bombers de La Llacuna, afirmen els membres de la Colla.

Tot va començar dilluns 8 de setembre, moment en que 5 membres d’aquesta entitat anoienca van iniciar aquest viatge cap a Roma amb un cotxe i el remolc que transportava els gegants. El resta del membres de la colla van partir amb avió dimarts 10 de setembre. Hi van participar un total de 20 persones. El mateix dimarts es van dedicar a visitar les parts més importants de Roma. Van visitar l’emblemàtic Coliseum, la fontana de trevi, la plaça Espanya, el Forum Romà, etc,

Dimecres, 10 de setembre,, el gran dia va arrivar. Un moment històric pels Geganters i Grallers de La Llacuna que actuarien en l’audiènicia general del Sant Pare.
Al voltant de les 08 :15 varen plantar els gegants en un dels carrers principals de la capital italiana. Com que hi havia poca distancia fins a la Ciutat del Vaticà els van portar a coll, en forma de cercavila, per diversos carrers de Roma. Els gegants van crear molta expectació durant el recorregut fins arrivar al Vaticà i els ciutadants i turistes es volien fer fotografíes amb els gegants de La Llacuna.

Una vegada van arrivar a la Santa Seu, la policia italiana els van acompanyar fins a la porta principal de l’edifici a on tindria lloc l’audiència papal. Aquell va ser un moment molt emotiu. Unes figures tan emblemàtiques del folklore català, com són uns gegants, entraven a l’interior de la sala d’audiències del Sant Pare. Per tant, els gegants bombers de La Llacuna van fer aparició a l’entrada de dita sala i van procedir a baixar per les escales, cobertes per una catifa vermella, i davant de la mirada d’una gran quantitat de gent que volien immortalitzar aquest moment amb fotografíes i video. Finalment els gegants els van col·locar a un costat de l’escenari a on el Sant Pare faria aparicio d’un moment a un altre. Finalment, Benet XVI es va mostrar davant de tothom, el qual va rebre, per part de la gent, un aplaudiment i paraules d’apreci.

Durant el trascurs de l’audiència es va anar nombrant, en les respectives llengües, els diferents grups vinguts de tot el món. Per tant, la salutació envers a la nostra colla va arribar en el moment en que es va fer el discurs en castellà.

L’actuació dels Geganters i grallers de La Llacuna va tenir lloc, com a gegants bombers que són, en el moment en que el Sant Pare rebia a la gent discapacitada, malalta, etc. així com cardenals i bisbes. Aquesta actuació consistiria en que els nostres grallers van tocar una peça musical i els gegants es van quedar quiets de cara al Sant Pare. Va ser un moment molt emotiu el fet de fer una actuació per fomentar els valors de solidaritat i d’ajuda als altres i com no en suport a tota la gent discapacitada, malalta que eren rebudes pel Sant Pare.

Tant els gegants com els geganters i grallers de La Llacuna van ser beneïts pel Papa Benet XVI juntament amb tots els assistents a l’audiència.

Per tant, quan gairebé els Gegants de La Llacuna fan 15 anys essent fiels al compromís, com a gegants bombers que són, de fomentar els mencionats valors, que millor que fer-ho saber en una audiència general del Sant Pare.

En aquesta audiencia també hi eren varis grups catalans, entre els quals hi havia els Armats de Mataró (tropes romanes).

Un cop finalitzada l’audiència, a fora de l’edifici, van fer un seguit de balls de gegants al ritme dels seus grallers i timbalers a on hi van assistir cardenals, bisbes, i membres de l’esglèsia, així com la multitud presents a l’audiència i una gran quantitat de turistes.

Per finalitzar l’actuació dels geganters i grallers de La Llacuna al Vaticà, van fer un gran repertori de peçes musicals i balls de gegants al centre de la plaça de Sant Pere tot retirant-se en forma de cercavila pels carrers de Roma.

S’ha de dir que tota l’audiència va ser retransmesa pel canal Vaticà.

Aquestes actuacions al Vaticà van ser gràcies a l’intervenció d’en Joan Mata (Mossen de la Parroquia de Santa Maria de La Llacuna i del Sr. Joan-Pere Pulido Gutiérrez (Secretari General y Conceller del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat)

Els geganters i grallers rebuts pel papa Benet XVI

Gegants entre el Papa i un Cardenal